Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.04.2006 19:25 - Възрастните също обичат да правят любов
Автор: helpcheto Категория: Новини   
Прочетен: 913 Коментари: 1 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Проучването е проведено сред 27 хиляди души на възраст от 40 до 80 години в 29 страни. Най-високи нива на удовлетвореност са отчетени в Австрия и Испания, а най-ниски - в обществата, доминирани от мъжете - тези в Средния Изток и Азия. Очаква се изследването да бъде публикувано в сп. Тhe Archives of Sexual Behaviour.

Жените са много чувствителни към качеството на връзката

Това е извода на автора на проучването – професорът по социология към университета на ЧикагоЕдуард Лоуман. Той казва, че хората между 40 и 80 години доста активно се занимават със секс, което би могло да изненада децата им. Думите му потвърждава и урологът от Бристол – Клайв Джингъл, участвал в екипа на проучването: “Болшинството от мъжете и жените имат активен сексуален живот след 40 и до 80 годишна възраст.” Цифрите са изненадващо високи във всички страни – между 70% и 80% от хората са споделили, че са правили секс през последните 12 месеца. Участниците в проучването са били от Китай, Япония, Индонезия, Тайланд, Южна Африка, Турция, Египет, Мароко, Израел, САЩ и повечето страни в Западна Европа. Изследването, което е проведено от уролози, епидемиолози, психолози и сексолози, разкрива също, че има значителна разлика в оценката на сексуалната удовлетвореност между мъжете и жените.

Любовната игра

Във всяка страна, с изключение на Алжир и Малайзия, мъжете са показали по-голяма удовлетвореност от сексуалния им живот. Професор Лоуман смята, че тъй като жените са много чувствителни към качеството на връзката, когато нещата не са добре в отношенията, те губят интерес. Липсата на любовна игра е отчетена също като причина за по-ниската сексуална удовлетвореност на жените. Това се оказало особено проблематично в доминираните от мъжете общества в Азия и Средния Изток.

Мъжкото господство

В 75% от случаите мъжете съобщават, че винаги стигат до оргазъм. Докато само 26% от жените споделят, че винаги изпитват оргазъм, 45% от мъжете смятат, че партньорките им винаги стигат до върха. Там, където двата пола се чувстват равнопоставени – основно в Западна Европа – от 60% до 80% от партньорите споделят, че правят добър секс. Върха на класацията заемат австрийските двойки, при които 80% от мъжете и 63% от жените твърдят, че имат абсолютно или много удовлетворяващ сексуален живот. В Испания, която е на второ място, процентите са съответно 73% за мъжете и 68% за жените. В страните обаче, където господстват мъжете, като Средния Изток, Бразилия, Италия и части от Азия, нивата на удовлетвореност падат до 40-50%. На дъното се оказват Японците, при които само 18% от мъжете и една на десет жени са оценили сексуалния си живот като добър.

Възрастните обичат секса

Интересно е да бъде осъзнат този факт, казва Лиз Хадланд, терапевт и говорител на Британската асоциация по проблемите в секса и взаимоотношенията. Тя казва още, че е много вероятно младите да са по-неудовлетворени от секса, защото често са под голям натиск от списания, филми и различни медии да постигнат перфектен сексуален опит. “Толкова неща се казват за многократните оргазми и колко пъти седмично трябва да се прави секс, че младите хора се задръстват с очаквания, нагласи и правила, вместо да осъзнаят и извлекат максималното от собствената си сексуалност.” zdrave.bg



Тагове:   обичат,   Да,


Гласувай:
0



1. viki02 - ама че интересни хора
25.04.2006 19:51
Разбира се, че обичаме. С годините връзката става по качествена, но не четем масово даоистката философия, за да повярваме. Много заблуди виреят в нашето общество.
Това за връзките, доминирани от мъжете ми хареса. Че какъв секс като галфона мисли само за собствените си инстинкти. Правилно са казали, "насила хубост не става". Абе има си хармония в природата. Тия работи се правят от двама или само си мислим,че го правим! Според даоистката сексуална философия истински качествената връзка настъпва, ако 10-15 години си бил само с един партньор. И пак казвам, тия работи се правят от двама. Щото аз лично не познавам мъж да не кръшка, дори са го обявили за природосъобразно!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: helpcheto
Категория: Новини
Прочетен: 199152
Постинги: 97
Коментари: 178
Гласове: 345
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031